Spelend leren

Een peuter of kleuter is pas echt betrokken wanneer het geboeid, gemotiveerd en vol energie in het spel verwikkeld zit.

Meer over Spelend leren
Gratis bezorging vanaf € 50,-
Unieke tweedekans via de shop
Met zorg verpakt als cadeau
Duurzaam speelgoed
Merk
Categorie
Leeftijd

Spelenderwijs leren

Een peuter of kleuter is pas echt betrokken wanneer het geboeid, gemotiveerd en vol energie in het spel verwikkeld zit. Zonder deze betrokkenheid zal er geen spel zijn. Een kind kan over het algemeen beter in zijn spel opgaan wanneer er niet al teveel sturing vanuit een volwassene plaatsvindt. Het vrij spel is voor jonge kinderen een voorbereiding op het echte leven en een zinvolle activiteit waarbij het zich allerlei vaardigheden kan eigen maken. Met name de natuurlijke drang om zelfstandig te ontdekken, te oefenen en te imiteren zorgen ervoor dat een kind spelenderwijs zal leren. (Zelluf doen!) De zintuigen spelen hierbij een belangrijke rol.

Educatief speelgoed voor verschillende leeftijden

Kijk eens bij de mooie houten rammelaars of houten speelblokken van Hape waarbij zowel de tastzin als de fijne motoriek, het voelen en het luisteren worden gestimuleerd. Zo neemt hout de temperatuur van de handjes aan en voelt hierdoor warm aan. Doordat het speelgoed daarnaast prikkelarm is, is er voldoende ruimte voor de fantasie van het kind.

Maar ook een ouder kind leert spelenderwijs nog volop. Zo wordt er bijvoorbeeld via constructiespeelgoed al een beroep gedaan op het beginnend ruimtelijk en technisch inzicht van een kind. Stick-lets zijn hier een mooi voorbeeld van en geschikt vanaf de kleuterleeftijd.

Educatief speelgoed uit voorraad leverbaar

Aangezien de Houten Tuimelaar een kleinere en overzichtelijke webshop is, is veel speelgoed direct uit voorraad leverbaar. En mocht je toevallig toch in de buurt zijn, afhalen op afspraak is ook altijd mogelijk. Wel zo duurzaam!