Fantasie

De fantasie van kinderen, daar kunnen volwassenen nog wat van leren! Laat je meevoeren naar de magische wereld van je kind en verbaas je over de humoristische innovatieve bedenksels. Niets is onmogelijk!

Meer over Fantasie
Gratis bezorging vanaf € 50,-
Unieke tweedekans via de shop
Met zorg verpakt als cadeau
Duurzaam speelgoed
Merk
Categorie
Leeftijd

7,95 7,95

Fantasie speelgoed met open einde of rollenspel

De fantasie van kinderen, daar kunnen volwassenen nog wat van leren! Laat je meevoeren naar de magische wereld van je kind en verbaas je over de humoristische innovatieve bedenksels. Niets is onmogelijk! Diverse onderzoeken geven aan dat fantasie een belangrijk onderdeel is voor de ontwikkeling van het jonge kind. Door voldoende fantasie kan het (rollen)spel meer uitgediept worden.

Kinderen kunnen hier volledig in opgaan door hun bedenksels nog mooier en groter te maken en het kan dan niet gek genoeg. Daarnaast draagt fantasie bij aan de ontwikkeling van emotionele beheersing, creativiteit, sociale vaardigheden, empathie en kritisch denken. Vaardigheden waar een kind zijn leven lang profijt van heeft.

Al vanaf groep 1 maakt het spelen op school langzaamaan plaats voor herkenning van letters en cijfers waardoor er geleidelijk aan al op jonge leeftijd minder ruimte is voor fantasie. Door het aanbieden van creatief speelgoed kan je de fantasie van je kind blijven prikkelen. Hedendaags speelgoed is vaak prachtig maar tegelijkertijd te realistisch, waardoor er een stuk minder ruimte is voor eigen inbreng. Kies eerder voor uiteenlopend materiaal waarbij je kunt denken aan verkleedkleren, bouwmateriaal, knutselspullen of poppen zonder al teveel uitdrukking. Bij het jonge kind is simpel vaak net zo doeltreffend. Een lege doos of pan met wat ijsstokjes, kurken of kralen- of een bak water met wat doppen zorgt vaak voor uren speelplezier. En laat een ouder kind eens een legobouwwerk in elkaar zetten zonder handleiding!

Fantasierijk speelgoed dat de creativiteit stimuleert

Bij de Houten Tuimelaar hebben we een zwak voor creatief speelgoed waarbij de fantasie van het kind en het vrije spel gestimuleerd worden. Kinderen die op deze manier (leren) spelen, gaan vaak dieper en langer in hun spel op. 

In de shop bieden we mooie en hoogwaardige producten aan die de fantasie stimuleren. Laat je verrassen door je eigen privé chef-kok die in de mini speelkeuken van Hape de heerlijkste gerechten voorbereidt met het kleurrijke houten keukenspeelgoed. Van kleurrijke houten cupcakes tot eieren en een overheerlijke groene salade. Dit alles uiteraard gepresenteerd op een mooi houten speelservies.

Of verbaas je over de bouwpakketten van vogels, jungledieren, eenhoorns en dino`s van gerecycled karton van Studio ROOF. Stuk voor stuk ontvouwen zij een betoverende wereld die tot de verbeelding spreekt.

Zie hier ons assortiment van creatieve materialen met ecologische waskrijtjes, natuurlijke kinderverf en natuurlijke kinderschmink welke niet kunnen ontbreken als het gaat om fantasierijk spel. En zo ook het concept van Recycle Me- het knutselpakket waar met behulp van verzameld afval de mooiste creaties mee worden gemaakt. 

Begin met echt spelen en laat je meevoeren naar jouw zelfbedachte wonderlijke wereld! 

Fantasierijk speelgoed direct uit voorraad leverbaar

Aangezien de Houten Tuimelaar een kleinere en overzichtelijke webshop is, is veel speelgoed direct uit voorraad leverbaar. En mocht je toevallig in de buurt zijn, afhalen op afspraak is ook mogelijk. Wel zo duurzaam!