Creëren

Kinderen zijn continu bezig. Zelfs een kind dat aangeeft zich te vervelen en voor die verveling daadwerkelijk de ruimte krijgt, heeft kort daarop vaak weer een nieuw idee. De Houten Tuimelaar heeft hiervoor een leuke selectie duurzaam constructie- en bouwspeelgoed.

Meer over Creëren
Gratis bezorging vanaf € 50,-
Unieke tweedekans via de shop
Met zorg verpakt als cadeau
Duurzaam speelgoed
Merk
Categorie
Leeftijd

7,95 7,95

Duurzaam creatief speelgoed

Kinderen zijn continu bezig. Zelfs een kind dat aangeeft zich te vervelen en voor die verveling daadwerkelijk de ruimte krijgt, heeft kort daarop vaak weer een nieuw idee. Als opvoeder hebben we vaak het gevoel om meteen met allerlei ideeën aan te komen om een oplossing te bieden. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vervelen nuttig is voor kinderen. Zo heeft een kind meer tijd nodig om prikkels te verwerken dan een volwassene. ` Saai`! staat dus gelijk aan rust, wat weer waardevolle oplaadtijd voor de hersenen is. Zo is er weer ruimte om zelf iets nieuws te bedenken en wanneer dat iets leuks is, komt er dopamine vrij en dat zorgt weer voor een goed humeur. Kortom: vaak worden kinderen dus blij van niksen! Sterker nog, er is dan eindelijk ruimte voor fantasie- of vrij spel, wat helemaal van het kind zelf uit gaat en waarbij tegelijkertijd ervaringen verwerkt worden en emoties geuit worden. 

Open einde speelgoed en ander creatief speelgoed 

Bij de Houten Tuimelaar hebben we een zwak voor speelgoed waarbij de fantasie van het kind en het vrije spel gestimuleerd worden. Vrij spelen houdt in dat het kind de mogelijkheid tot spelen heeft zonder (veel) begeleiding of sturing vanuit volwassenen. Dit kan zelfs zonder speelgoed of met creatief speelgoed met een open einde. Denk aan materiaal dat continu een andere betekenis kan krijgen waardoor de creativiteit geprikkeld blijft worden. Zo dient het blauwe kleed niet alleen als tentdoek maar is het even later een zwembad waar je in duikt! En maak je van kussens een huisje maar als je ze boven op elkaar stapelt, zit je opeens op een wiebelende paddestoel. Kinderen die op deze manier (leren) spelen, gaan vaak dieper en langer in hun spel op.

Ook creatief speelgoed zoals knutselspullen zijn uiteraard onmisbaar wanneer we de fantasie van een kind willen prikkelen. Bij de Houten Tuimelaar kiezen we bewust voor ecologische materialen waar geen schadelijke stoffen in verwerkt zijn. Zomaar een greep; crayon rocks-een mooi ecologisch waskrijtje welke ook nog eens helpend is bij de juiste pengreep, veganistische kinderklei, natuurlijke  kinderverf van Natural earth paint en natuurlijke kinderschmink van het Franse merk Namaki. Tot slot vermelden we stick-lets, omdat dit speelgoed met een open einde is, zijn we hier groot fan van! Dit originele constructiespeelgoed helpt kinderen spelenderwijs weer in contact te komen met de natuur.

Speelgoed en materialen om mee te creëren direct uit voorraad leerbaar

Aangezien de Houten Tuimelaar een kleinere en overzichtelijke webshop is, is veel creatief speelgoed direct uit voorraad leverbaar. Wel zo fijn om je nieuwe knutselspullen op een regenachtige dag meteen te kunnen gebruiken!