Gratis bezorging vanaf € 50,-
Unieke tweedekans via de shop
Met zorg verpakt als cadeau
Duurzaam speelgoed

06.30: Ruim voor de wekker, die ik voor de vorm had gezet, roept zoontje vanuit zijn slaapkamer: ‘ Goedemorgen mama: ik heb lekker uitgeslapen! Jij ook?’ Ik roep terug: ‘Nee’.

06.30-07.00: zoontje kruipt tussenin. We doen alsof het nog nacht is. Misschien trapt hij er in.

06.35: Hij trapt er niet in. Krijg wel heel veel kusjes. Dat verzacht het vroege ochtendleed.

07.00: ik wek dochters en roep vrolijk:‘ Goedemorgen, we vieren vandaag paasfeest. De Here Jezus is opgestaan! ‘ Ze kijken me bozig aan en één van de twee mompelt: ‘maar ik wil niet opstaan’.

Jongste dochter haar humeur daalt in rap tempo want de enige legging die geschikt is voor de uitgezochte outfit van vandaag, zit in de was. Net als haar lievelingsonderbroek. Een andere is geen optie. Na mijn poging tot hulp, word ik resoluut weggestuurd. Na één minuut word ik weer stellig terug geroepen. Na veel tranen en moeilijkheden komen we eindelijk tot een andere outfit.

07.30: iedereen is gereed om te starten met het paasontbijt, met liefde (en in alle rust beneden) gemaakt door papa. Er wordt gegeten, gegeten en nog meer gegeten. Ze houden bij ons erg van eten. Totdat de tijd om is. En het brood op is.

08.30: start voor vertrek richting paasdienst. Oudste dochter benoemt hardop de volgorde van haar picto’s wat nog te doen deze ochtend. Haar zusje roept daar expres doorheen, waardoor ze het weer opnieuw moet benoemen van zichzelf.

08.45: de borstel is weg. Zomaar verdwenen. Iedereen zoeken.

08.55: de borstel = gevonden. Beide zussen willen tegelijk voor de spiegel en tegelijk naar de wc. Dit omdraaien is geen optie. Hoera! Toch nog iets waar ze het deze zonnige morgen over eens zijn.

09.00: jongste dochter spuit papa zijn nek nat met de plantenspuit. Blijkbaar zorgde het reuzenontbijt weer voor een piek in haar gemoedstoestand. Papa zijn gemoedstoestand neigt nu eerder naar een dal.

Nog vijf minuten. Het haren kammen gaat moeizaam. ‘ Mama, je doet me pijn!’ ‘ Sorry sorry, roep ik’. Oudste dochter roept verontwaardigd : ‘pijn pijn?? Weet je wie er pas pijn had? De Here Jezus aan het kruis!’

Nog drie minuten. Het is zover. We springen de auto in en zijn weliswaar op tijd. Als drie makke lammetjes schuiven ze in opperbest humeur een kerkbank in. Ja, dan altijd wel! Een waardevol en tegelijk een heerlijk uur van rust volgt:-)

Een mooi paasfeest!