Gratis bezorging vanaf € 50,-
Unieke tweedekans via de shop
Met zorg verpakt als cadeau
Duurzaam speelgoed

Bij de Houten Tuimelaar willen we kinderen laten voelen hoe het is om door middel van natuurlijke materialen te ontdekken, te voelen, te fantaseren en te creëren. Originele spel-en speelmaterialen waarmee een kind niet snel is uitgespeeld. Gemaakt van mooie materialen, dat jarenlang meegaat en ook nog eens ecologisch verantwoord is.

Duurzaamheid vinden we bij de Houten Tuimelaar van grote waarde. Voor onze aarde. En daarmee voor onze kinderen. Ons aanbod van speelgoed bevat geen schadelijke stoffen en worden ook niet gebruikt tijdens het productieproces.

Niet al het houten speelgoed is per definitie oké wat betreft duurzaamheid en veiligheid. Ook houten speelgoed kan namelijk schadelijke stoffen bevatten. Zo bevatten gelijmde houten puzzels vaak formaldehyde of kan de verf van het hout deels bestaan uit lood of andere zware metalen.

Bij de Houten Tuimelaar kiezen we heel bewust voor speelgoed dat met een natuurlijke verf of wax is bewerkt en gemaakt is van FSC-goedgekeurd hout. Dit keurmerk beschermt de biodiversiteit van de bossen, in tegenstelling tot wildkap.

Speelgoed van natuurlijk materiaal is ten eerste onverwoestbaar- heeft een lange levensduur. Generaties lang een prachtig kwalitatief stuk speelgoed om van te genieten! Ten tweede stimuleert ons speelgoed de motoriek, de fantasie en is het prettig voor de zintuigen. In tegenstelling tot plastic neemt hout bijvoorbeeld de temperatuur van de handjes aan en voelt hierdoor warm aan.

Tot slot is ons speelgoed prikkelarm, voor de meeste ouders een mooie bijkomstigheid:-) Geen loeiende sirenes en lichtshows, waardoor kinderen minder invloed hebben op het verloop van hun spel. The only limit is your imagination!

Als onderdeel van de Houten Tuimelaar, hebben we een waardevolle aanvulling, namelijk het aanbod van tweedekans producten. Soms wordt een product geretourneerd om verschillende redenen. Aangezien de verpakking al geopend is, kunnen wij deze niet meer verkopen, terwijl het product verder in prima staat is. Verspilling vinden wij! Om die reden wordt het desbetreffende product voor een lagere prijs aangeboden. Wanneer er eventueel wel een (klein) defect is, wordt dit uiteraard vermeld.

Voor verzending maken we gebruik van FSC dozen en/ of dozen van onze leveranciers waarbij restant karton als opvulling wordt gebruikt. Veel plezier in de shop en volg ons ook op Facebook en Instagram